Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de beweeglijkheid van gewrichten en weefsels. Het doel is de mobiliteit van die weefsels te optimaliseren wat herstel en gezondheid van de patiënt bevordert.

Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens een anatomische en fysiologische eenheid is. Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via bloedvaten, zenuwen, lymfe, spieren en het skelet. Deze systemen werken samen om het lichaam gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Indien een deel van het lichaam niet goed functioneert, dan beïnvloedt dat ook de rest van het lichaam.

Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel.

Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam dan waar de oorzaak zich bevindt. Een osteopaat werkt met overwegend zachte handgrepen en onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en zal proberen deze te herstellen.

Een osteopaat schrijft geen medicatie voor en is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen! Indien nodig, verwijst een osteopaat u door naar een arts.

Een osteopaat behandelt kinderen en volwassenen van alle leeftijden.