Onze osteopaten

Bart Van Goeye

Bart studeerde af als Lic. in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie in 1996 aan de Katholieke Universiteit van Leuven. In 1999 behaalde hij in Londen een B.Sc. diploma in de osteopathie, aan de British School of Osteopathy. Daarnaast is hij mede-oprichter van het Centrum voor Osteopathie, een navormingsinstituut voor afgestudeerde osteopaten.

Bart behandelt de patiënt voornamelijk via een structureel-pariëtale benadering.

In zijn vrije tijd is Bart een fervent loper en fietser, hetgeen hem ook een beter inzicht brengt in het ontstaan en behandelen van sportletsels.

Erik Van Goeye

Als kinesitherapeut heeft hij deze praktijk opgericht in 1970. In 1981 begon hij met een opleiding tot osteopaat. Het beroep osteopaat was toen nog relatief onbekend in België. Nadat Erik afstudeerde in 1987, waren in het Waasland slechts enkele osteopaten actief.

Omdat dit beroep zo nieuw was, besloot hij samen met een Franse en een Engelse collega zelf een opleidingscentrum op te richten in Antwerpen. Het Flanders International College of Osteopathy is heden één van de grootste opleidingscentra in België waar kinesitherapeuten zich kunnen omscholen tot het beroep van osteopaat. Sedert een paar jaar werd de leiding van deze school overgedragen.

In de praktijk werkt hij als senior nog 1 dag in de week.

Katrijn Van Goeye

Katrijn studeerde af als Lic. in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie in 1998 aan de Katholieke Universiteit van Leuven en behaalde haar DO ( Degree in Osteopathy) diploma aan het FICO in 2005. Zij specialiseerde zich vervolgens via meerdere postgraduate cursussen in kinderosteopathie. Ze behandelt naast volwassenen dus ook vaak baby’s en kinderen.

Daarnaast blijft zij zich op regelmatige basis in binnen- en buitenland bijscholen om de vaardigheden en kennis verder uit te breiden. Zij werkt vooral via geïntegreerde technieken: dit is een methode die craniale, viscerale en structurele technieken mooi integreert. Deze methode is gebaseerd op een goede anatomische en embryonale kennis.